Досегашният общински председател на БСП–Варна,Борислав Гуцанов, беше преизбран за нов мандат на

...
Досегашният общински председател на БСП–Варна,Борислав Гуцанов, беше преизбран за нов мандат на
Коментари Харесай

БСП-Варна преизбра Борислав Гуцанов за градски лидер. Корнелия Нинова с най-много номинации за председател на НС


Досегашният общински ръководител на БСП–Варна,Борислав Гуцанов, беше избран отново за нов мандат на Градската конференция на партията. Той получи поддръжката на 148 от делегатите, при дали своят вот на форума 158 социалисти. След направени самоотводи, останаха номинациите на народните представители Иван Д. Иванов и доктор Десислав Тасков , които събраха по 3 гласа, и на Виолина Богданова и Пламен Начков – по 1 глас.

„ Днешният ден, най- малко може да се охарактеризира с две думи: световна неустановеност и рецесия, които обрисуват точно обстановката и в България. Липса на хрумвания и ясна вероятност за развиване, извъртане сред мощните на деня, изповядващи неолиберални и консервативни възгледи и все по-реална заплаха от демографска злополука “, акцентира в отчета си Градският ръководител на БСП-Варна, Борислав Гуцанов. Той сподели още, че има остър недостиг на ценностна и идеологическа еднаквост на политическите партии, както и отлив на членска маса, като измежду главните аргументи са политическите елити на старите партии, които  “все по-трайно се трансформират в клики, загрижени повече за опазването на личните си привилегии и благосъстояние, в сравнение с за добруването на своите гласоподаватели “. В изявлението си посочи също, че държавното управление е все по- властническо, на управителни позиции се издигат все по-некомпетентни и инцидентни хора, единствената заслуга на които е верността към съответния водач. Гуцанов още веднъж призна и за сериозните вътрешни несъгласия и кланови борби в Българска социалистическа партия, представяни като либералност в партията. „ Историческата задача на БСП е да спре разпада на страната ни. Това минава през тежки решения за налагане на нов стопански модел, за нов модел на обучение и просвета, за демонтиране на откритото мъртвешко статукво на затриващата страната клиентелистка държавна администрация.   Нужен е повече ред, съгласуваност и най-много благонадежден контрол», безапелационен беше водачът на БСП-Варна.

По мотив идния директен избор за ръководител на партията, Борислав Гуцанов предложи Варна да бъде хазаин на лидерски спор. „ Нека претендентите имат еднакъв късмет и се потвърдят персонално пред всички нас. Да защитят платформите си и всеки да ни убеди в качествата и достолепията си на водач и същински социалист “, добави той.

По време на Градската конференция стана ясно, че за ръководител на Народно събрание на БСП са издигнати общо 14 души. С най-вече номинации, от петте общински региона, са Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов. И двамата бяха единомислещо утвърдени от делегатите на конференцията с пожелания за триумф на идния директен избор за водач през април. Сред другите номинации на Варненската партийна организация са Красимир Янков, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.



Варненският конгрес избра ръководители и членове на всички вътрешно-партийни органи с вярата за обединяване, единение в работата и дейностите и победа за Българска социалистическа партия на парламентарните избори. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР